HEERHUGOWAARD - Aanstaande vrijdag speelt FC Marlène haar thuiswedstrijd tegen landskampioen Hovocubo uit Zwaag. Hovocubo is al sinds juni 2018 de regerend landskampioen van Nederland. Afgelopen seizoen werd namelijk de titel geprolongeerd door in de finale FC Marlène te verslaan. In twee spannende wedstrijden trok de ploeg van Sander van Dijk aan het langste eind.


Ook dit seizoen is Hovocubo hard op weg om prijzen te gaan pakken. Afgelopen vrijdag werd namelijk de finale van het KNVB-Bekertoernooi bereikt, door asv LEBO met 3 – 1 te verslaan. In de finale, op 10 april in het Topsportcentrum van Rotterdam, wacht Eerste Divisionist BE’79 uit Berkel-Enschot. Ook in de competitie ligt Hovocubo op schema om de play-offs om het landskampioenschap te halen. Na vijftien speelronden is de ploeg uit Zwaag de trotse koploper, al kan het nog niet op haar lauweren rusten. Het gat met de nummers vijf van de ranglijst, FC Marlène en Tigers Roermond, bedraagt maar zeven punten. Een nederlaag vrijdag tegen FC Marlène en het gat is nog maar vier punten.

Bij Hovocubo komen we oud-FC Marlène spelers Dave Stet, Zakaria Amrani, Faisel Mellah, Amir Molkarai, Mats Velseboer en Mo Darri tegen. FC Marlène heeft zichzelf twee weken geleden in Rotterdam een slechte dienst bewezen. Na vijf overwinningen op rij werd er uit bij TPP/ Feyenoord Futsal met 4 – 3 verloren. Nadat Felix Verhaar in de 27ste minuut de 1 – 3 maakte, leek de buit binnen, maar in de laatste tien minuten sloegen de Rotterdammers ongenadig hard toe. Dit betekent dat de Sports Performance formatie FC Marlène dit seizoen maar liefst vijf punten heeft laten liggen tegen het op de een na laatste plaats staande TPP/ Feyenoord Futsal. Door deze nederlaag is de ploeg van coach Carlo van der Waals de net verworven vierde plaats op de ranglijst al weer kwijt. Bovendien legt dit extra druk op de confrontatie met Hovocubo van aanstaande vrijdag. Er dient namelijk een resultaat behaald te worden, anders is de kans groot dat het plaatsing voor de play offs niet meer in eigen hand heeft.

In de komende drie weken zal wat dat betreft veel duidelijk worden, want na Hovocubo aanstaande vrijdag volgen concurrenten FCK/ De Hommel en FC Eindhoven als tegenstander in de komende twee weken.

Jong FC Marlène
Voordat de hoofdmacht aftrapt speelt eerst Jong FC Marlène haar wedstrijd tegen IFC Zwolle. De ploeg van coach Raoel Polnaja zit in een zeer goede fase van de competitie. Met zes overwinningen in de laatste acht wedstrijden is Jong FC Marlène opgeklommen naar de achtste plaats. Aangezien echter vanaf plek negen de nacompetitie om lijfsbehoud begint, is ook de wedstrijd van vrijdag tegen het op de tiende plaats staande IFC Zwolle van groot belang. De uitwedstrijd in Zwolle eerder dit seizoen werd met 9 – 2 gewonnen en betekende de opmaat voor bovengenoemde goede serie.

VRIJDAG 06-03-2020 (Sporthal Waardergolf)

19.30 uur: Jong FC Marlène - ICF Zwolle
21.30 uur: FC Marlène - Hovocubo