DEN HAAG - In de Eredivisie vrouwen in het zaalvoetbal heeft FC Marlène de reguliere competitie afgesloten met een ruime overwinning op ZVV Den Haag en de koppositie. De Heerhugowaardse formatie van coach Dick van Stralen heeft zodoende een thuisvoordeel in de aanstaande play-offs.

FC Marlène had op de eerste drie minuten na weinig te duchten van de Haagse ploeg. Na een vroege achterstand werd de schade al voor rust ruimschoots hersteld door treffers van Juul van der Kolk, Aaike Verschoor, Amy Visser en Simone Hand.

In de tweede helft gooiden de gasten daar nog eens een kwartet treffers bovenop. Hand maakte haar tweede van de avond waarna ook Kyara de Bruin tweemaal het net wist te vinden. Het slotakkoord was voor Zoyla Barendse die de eindstand bepaalde op 1-8.

Door de overwinning behoudt FC Marlène de voorsprong van twee punten op ZV Libertas hetgeen in de play-offs een thuisvoordeel oplevert. Wie de eerste tegenstander wordt in die play-offs is nog niet duidelijk aangezien Os Lusitanos en Futsal Rotterdam nog strijden om de vierde plaats.