GRONINGEN - FC Marlène en ZV Libertas zijn na zes speeldagen in de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen de enige twee ploegen die nog zonder puntenverlies zijn. FC Marlène wist zich vrijdagavond op de juiste manier te revancheren tegen regerend landskampioen G.S.F.V. Drs Vijfje. De ploeg die verleden seizoen in de finale van het kampioenschap te sterk was voor de Heerhugowaardse formatie werd in eigen huis geklopt: 1-3.

Op de zege van FC Marlène viel helemaal niets af te dingen. De ploeg van Dick van Stralen kende in Groningen een prima start met enkele fraaie aanvallen die ook twee doelpunten opleverde. Amy Visser opende na negen minuten de score en deze werd twee minuten later verdubbbeld door Simone Hand. Via Tessa Peters kwam Drs. Vijfje echter ook weer snel terug in de wedstrijd.

Kort na de rust bracht Aaike Verschoor, na een handig overstapje van Visser, de marge weer op twee. De opnieuw goed keepende Jacky Reus hield in het vervolg haar doel schoon. "We zijn na de 1-3 nooit in de problemen geweest en hadden de score zelfs nog hoger kunnen opvoeren", aldus Van Stralen die zijn ploeg opnieuw een prima wedstrijd zag spelen.

Komende vrijdag wacht er weer een uitwedstrijd voor FC Marlène VR1 als men op bezoek gaat bij het laaggeklasseerde Mazzel Stars in Zoetermeer.