HEERHUGOWAARD - De vrouwen van FC Marlène hebben ook de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie in winst weten om te zetten. Een week na de zevenklapper in Middelburg (1-7) won de ploeg van coach Mo Bouchibti met 2-0 van EXS Zwolle.


De landskampioen en bekerwinnaar deed dat met een gehavende ploeg. Bouchibti miste namelijk nogal wat speelsters door blessures. Chantal Hendriksen is al sinds het voorjaar geblesseerd en in de afgelopen weken kwamen daar Mila Wittebrood, Simone Hand en Maggy Chapel met zware blessures bij. Ook nieuwkomer Eva Sakkers is nog niet inzetbaar voor de Heerhugowaardse ploeg.

Toch boekte FC Marlène een degelijk duel met in de twaalfde minuut het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een vlotte aanval en strakke pass van Aaike Verschoor wist Amy Visser met een fraai stiftje de score te openen. Nog geen vijf minuten later wist Juul van der Kolk deze score te verdubbelen. In het vervolg wist FC Marlène deze stand geconcentreerd over de streep te trekken en hield keepster Jacky Reus de nul.