ROTTERDAM - Het is de vrouwen van FC Marlène niet gelukt om voor het eerst in de geschiedenis van de club een hoofdprijs te winnen. Tijdens de KNVB-bekerfinale in Topsportcentrum Rotterdam bleek Os Lusitanos met 4-1 te sterk.


Na twee nederlagen in de competitie was de formatie van Monique van der Rijst nochtans gewaarschuwd voor de Amsterdammers van coach Nuno Ferreira. Beide ploegen hebben een schat aan ervaring in het veld lopen en met name bij de Heerhugowaardse ploeg ook het nodige jonge talent zoals de 16-jarige Juul van der Kolk die met enkele mooie acties de handen van de goed gevulde sporthal op elkaar kreeg. Zij moest het echter afleggen tegen Chelly Drost van Os Lusitanos die zich kroonde tot uitblinkster en matchwinnaar door drie goals voor haar rekening te nemen.

FC Marlène kwam slechts sporadisch door de hechte defensie van de Amsterdammers. Simone Hand kreeg een goede mogelijkheid en de pas 15-jarige Mila Wittebrood was dichtbij met een poging op de paal. Ook Os Lusitanos kreeg weinig kansen, maar drie minuten voor rust sloeg Drost hard toe met een streep in de bovenhoek waar keepster Jacky Reus geen antwoord op had. Kort hierna werd die score bijna verdubbeld, maar aanvoerster Sanne Brand wist op de lijn te keren.

Na de rust viel de 2-0 alsnog toen Annabel ten Broeke profiteerde van matig verdedigen van FC Marlène. Een combinatie tussen Aaike Verschoor en Simone Hand strandde en kort daarna sloeg Os Lusitanos opnieuw toe. Weer was het Drost, na goed voorbereidend werk van Bouchra Moudou, die scoorde. Verschoor bracht FC Marlène iets dichterbij door de bal achter Jessica Overtoom te schieten waarna de Heerhugowaarders het tij probeerden te keren met een meevoetballende keepster in de persoon van Brand. Os Lusitanos sloeg echter keihard toe via uitblinkster Drost die de bal vanaf eigen helft in het lege doel schoot: 1-4.

Een koude douche voor FC Marlène dat de komende weken mag verzinnen hoe men de Amsterdammers in de play-offs van de Eredivisie mogelijk wel kan verslaan.


Foto: Michel Bes Sportfotografie