GRONINGEN - De vrouwen van FC Marlène zijn het seizoen zonder hoofdprijs geëindigd. Na het verlies in de bekerfinale tegen Os Lusitanos ging de ploeg van coach Monique van der Rijst ook in de finale van het Nederlands kampioenschap onderuit. Drs. Vijfje bleek over twee wedstrijden te sterk.

Nadat men een week eerder het thuisduel tegen Drs. Vijfje na strafschoppen had verloren wist de Heerhugowaardse formatie dat winst het enige was dat telde in Groningen. Ondanks meer balbezit wist FC Marlène kort na rust dat het een vrijwel onmogelijke opgave werd gezien de 3-0 achterstand op dat moment. Vanaf de eerste minuut haddden de gasten het initiatief, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Thuisploeg Drs. Vijfje was in de druk bezette ACLO-hal gevaarlijker en kwam na een kwartier op voorsprong door Jet Nooteboom.

Na de rust ging FC Marlène nog meer op zoek naar een treffer nadat het in de eerste wedstrijd ook al niet had gescoord. Men kreeg echter het deksel op de neus toen Vesna Veltrop scoorde met een van richting veranderd schot en Tessa Peters de marge zelfs op drie bracht. Eredivisie-topsorer Simone Hand bracht FC Marlène iets dichterbij, maar direct vanaf de aftrap maakte Veltrop haar tweede van de avond. Met Sanne Brand als meevoetballende keeper kregen de gasten toch weer hoop toen achtereenvolgens Zoyla Barendse en opnieuw Hand het net vonden. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg toen Tessa Grashuis de bal in het lege doel kon schieten (5-3), daarmee de Heerhugowaardse ploeg gedesillusioneerd achterlatend.

Drs. Vijfje - FC Marlène 5-3 (1-0)

15. Nooteboom 1-0
21. Veltrop 2-0
25. Peters 3-0