ZWAAG - Een week voor de topper tegen de nummer twee, ZVG Cagemax, zijn de vrouwen van koploper FC Marlène op bezoek bij Hovocubo ongeslagen gebleven. De ploeg van trainer/coach Mo Bouchibti zegevierde met 0-2 tegen de promovendus.


Het was weliswaar een terechte zege voor de regerend landskampioen en bekerwinnaar, maar Hovocubo van coach Niña George was met name in de eerste helft een lastige horde voor de Heerhugowaardse vrouwen. De gasten kwamen in Zwaag weliswaar snel op voorsprong, door een ongelukkig eigen doelpunt van Robin Zijlma, maar het lukte daarna lange tijd niet om door te drukken tegen de hardwerkende thuisploeg.

Dat FC Marlène dit seizoen het nodige scorend vermogen mist met de langdurige blessure van o.a. de topscorer van de laatste twee seizoenen, Simone Hand, bleek maar weer eens. Ook speelsters als Chantal Hendriksen, Mila Wittebrood en Maggy Chapel zijn voor langere tijd uitgeschakeld. Aan de andere kant staan er ook weer nieuwe talenten op uit de geroemde jeugdopleiding van de Heerhugowaarders zoals een Asmae Nabili. Daarnaast blijkt de komst van Niekie Pellens, met een ruime ervaring op het veld in binnen- en buitenland, een ware versterking.

Tegenover FC Marlène, dat dit seizoen hoop de successen van vorig jaar te prolongeren, hoewel het dit jaar ook nog in de zware Champions League zal uitkomen, gokt Hovocubo dit seizoen op handhaving om vanuit daar door te groeien naar een stabiele eredivisionist. Hoewel men in het eerste jaar op het hoogste niveau tot nu toe pas vier punten pakte liet men tegen de landskampioen zien dat er gerust toekomst zit in de formatie van George. Al tweemaal verloor het dit seizoen met slechts met één doelpunt verschil, waar men wellicht meer had verdiend.

Uiteindelijk bleek men in de tweede helft niet opgewassen tegen FC Marlène dat toen wel duidelijk de bovenliggende partij was. Een balletje achter het standbeen langs van Amy Visser had al meer verdiend, maar leverde net geen treffer op. Even later is het Zoyla Barendse die echter de 0-2 laat aantekenen waarmee de wedstrijd beslist is.

Koploper FC Marlène heeft nu negentien punten uit zeven wedstrijden en ontvangt komende vrijdag de nummer twee ZVG Cagemax, dat drie punten minder heeft. Ook voor Hovocubo staat er die avond een belangrijke wedstrijd op het programma. De nummer voorlaatst hoopt dan namelijk een gaatje te slaan als men op bezoek gaat bij hekkensluiter ZVV Middelburg.