MUIDEN - Het is bijna zover! Sinterklaas komt weer aan in Nederland. Ook dit jaar logeert hij opnieuw in zijn eigen kasteel: het Muiderslot, vlakbij Amsterdam. Sint nodigt alle kinderen uit om langs te komen tijdens de laatste twee weekenden van november en het eerste weekend van december. De poorten staan open tussen 10.00 en 17.00 uur en er is van alles te beleven. Ook is het Kasteel van Sinterklaas vanaf 22 november 2022 geopend van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur, maar dan wel zonder Sint en zijn gevolg.


Sint activiteiten

De pakjes moeten ingepakt. De gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Tussen de bedrijven door geeft de goedheiligman alle kinderen graag de kans om even langs te komen bij het Muiderslot. De Sinterklaasliedjes klinken en ondertussen staan de schimmel en de circuspieten op het slotplein. Binnen kunnen kinderen hun pietenvaardigheden oefenen, rondkijken in de pakjeskamer én de slaapkamer van Sint, swingen in de Pieten disco of lekker knutselen. Natuurlijk kan iedereen ook mooie tekeningen maken voor Sint of meehelpen met gedichten schrijven.

Voorpret

De voorpret kan thuis al beginnen. Download via de website een kleurplaat of een schoen-bouwplaat. Kleur, plak, verf, borduur of kras er thuis op los. Zet dan je mooiste zelfgemaakte schoentje bij de open haard of lever je kleurplaat in tijdens je bezoek aan het Kasteel van Sinterklaas. Wat zal Sint daar blij mee zijn!

Bezoek op doordeweekse dagen

Van 22 november tot en met 2 december 2022 zijn (school-)kinderen en BSO's welkom van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur om de slaapkamer van Sint en de pakjeskamer te bewonderen. Ook kunnen zij hun pietenvaardigheden oefenen in een spelletjesparcours of een mooie tekening maken. Met een speciale videoboodschap heet de goedheiligman de kinderen welkom en nodigt hen uit om zijn kasteel te ontdekken. Sint, zijn schimmel en de Pieten zijn er niet op doordeweekse dagen, omdat zij dan op cadeautjesjacht zijn.

Kaartverkoop & openingstijden

Let op! Entreetickets zijn uitsluitend online te koop via muiderslot.nl/kaartjes. Selecteer de optie 'Sinterklaasweekend'. Je bezoek begint op een zelfgekozen starttijd. Daarna mag je blijven tot sluitingstijd. Het Kasteel van Sinterklaas is open van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur en het adres is Herengracht 1 in Muiden. In de Sint weekenden (19 & 20 november, 26 & 27 november en 3 & 4 december 2022) geldt een toeslag van 3 euro p.p. op de reguliere entreeprijzen. Kijk voor meer praktische informatie op muiderslot.nl/plan-je-bezoek.