ALKMAAR - Het eerste Koningsdag-feest sinds twee jaar op het Alkmaarse Waagplein is bijzonder goed verlopen. Het Waagplein, voor de gelegenheid omgedoopt tot "Koningsplein" was de gehele dag vol bezet zonder dat er noemenswaardige incidenten waren.


Na de Q-Music Foute party op de avond daarvoor stroomde het plein op Koningsdag zelf ook al snel vol vanaf 12.00 uur. Artiesten als Dries Roelvink, Sweet Le Freak, Hugo Joss en Feest-DJ Jacoo Silver wisten het publiek tot 20.00 uur te vermaken.

Het festijn was vrij toegankelijk voor iedereen boven de 18 jaar en niet alleen Alkmaarders, maar mensen uit de hele kop van Noord-Holland kwamen naar het plein om eindelijk weer eens feest te mogen vieren.

Volgens een politiewoordvoerder was het zeer druk, maar wel beheersbaar. "Er stonden hekken om het plein en vol was vol. Pas als er mensen uit gingen mochten de volgende naar binnen. Op dinsdagavond probeerden nog wel wat jongeren door de hekken te breken, maar dit werd snel in de kiem gesmoord. Op woensdag is er niets noemenswaardigs gebeurt en verliep het allemaal vooral heel gezellig"