HEERHUGOWAARD - Met het 'Start Dijk en Waard Fonds' konden alle inwoners, ondernemers, bedrijven, verenigingen, stichtingen en andere organisaties subsidie aanvragen voor hun ideeën voor activiteiten voor een feestelijke start van Dijk en Waard. Dat kon van alles zijn; de belangrijkste voorwaarde was dat de activiteit bedoeld en toegankelijk is voor inwoners uit zowel Langedijk als Heerhugowaard. Er zijn in totaal 35 ideeën ingediend voor activiteiten die nog dit jaar plaatsvinden. Daarvan hebben 30 inzendingen recht op subsidie.

De ideeën die recht hebben op subsidie zijn zeer divers van aard en bieden voor elk wat wils. Zo zijn er ideeën voor een Dijk en Waard Cup, een gedichtenroute, een quiz, een fietstocht en een street art festival. Een overzicht van alle ideeën die een budget hebben gekregen staat op www.samenwerkendijkenwaard.nl.

Subsidie uitgekeerd naar rato
Door het grote succes van het 'Start Dijk en Waard Fonds' is er in totaal meer subsidie aangevraagd (197.000 euro) dan er in de subsidiepot zit (150.000 euro). Dat betekent dat wij de subsidie naar rato uitkeren. Ieder idee dat recht heeft op subsidie krijgt 80% van het aangevraagde bedrag gesubsidieerd.

Nieuwe subsidieronde in 2022
Ook voor 2022 zijn veel leuke ideeën ingediend. Deze doen mee in een nieuwe subsidieronde volgend jaar. Nieuwe ideeën zijn dan ook welkom.