HEERHUGOWAARD - Bevrijdingsdag, 5 mei. Een heugelijk feit dat ieder jaar wordt gevierd. In diverse gemeentes vinden er dan ook een groot aantal festiviteiten en/of bevrijdingsfestivals plaats op 5 mei. In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Het is dan weer een verplichte, Nationale vrije dag voor veel medelanders en belangrijke mijlpaal dat groots gevierd zou moeten worden.


Bevrijdingspop Heerhugowaard is een cultureel evenement dat ook ieder jaar wordt gehouden en in 2020 alweer het 9-jarig lustrum zal beleven. De nieuw opgerichte Stichting Cultureel 072 is initiatiefnemer en organisator van de viering van Bevrijdingspop Heerhugowaard. Dit jaar werkt de stichting samen met stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard. Deze brengen de viering van vrijheid op een leuke, speelse en muzikale manier onder de aandacht door middel van het aanbieden van een breed programma met vooral veel lokale samenwerkingen, acts en artiesten.

Sinds jaar en dag wordt Bevrijdingspop Heerhugowaard gehouden op het Raadhuisplein. Omdat het in 2020 de 75e Bevrijdingsdag is in Nederland wilden we graag een groter evenement neerzetten. Hiermee willen wij een nóg groter publiek bereiken en ze de vrijheid mee laten vieren. Omdat het een verplichte nationale vrij dag is, word er uitgeweken naar het stadsplein.

Bovendien denken wij ook dat een grootse viering van deze dag past in het Stadshart van Heerhugowaard, op het Stadsplein naast het Gemeentehuis. Als er één plek is waar dit gevierd zou moeten worden, dan is het wel het Stadsplein van Heerhugowaard. Ook is een speciale rol weg gelegd voor de burgemeester die samen met de families Rood, Wit, Blauw de herdenkingsvlag op het gemeentehuis zal hijsen.

Programma

 • Lekker struinen tijdens een VRIJ Markt.
 • Plaatsen van een grote tent overkapping. Indien het slecht weer is, valt niet het gehele programma in het water en kunnen bezoekers droog staan gedurende het programma.
 • Plein aankleden in de vorm van land vlaggen e.d.
 • Muzikale optredens. Een combinatie van lokaal talent en enkele bekende grote acts als publiekstrekker zoals Maas, Greatest Hits live, Memphis, Ruth Jacott, Trafassi, Joost de Vries en DJ Regi.
 • Wandel/fiets tocht langs de oorlogsmonumenten in Heerhugowaard i.s.m. IJsclub de Draai. Op het plein een ‘Gaarkeuken” waar als ‘tussenstop’ iets lekkers kan worden gehaald door de deelnemers aan de tocht.
 • Ontvangst Bevrijdingsvuur met de HERA-lopers en legervoertuigen. Vuur wordt traditioneel op 4 mei opgehaald uit Wageningen en Normandië.
 • Kinderactiviteiten zoals schminken, clown, kermisattractie, ponyrijden, enz.
 • Oldtimer rit door de omgeving en langs de oorlog monumenten en aansluitend een mooie oldtimershow.
 • Horeca t.b.v. eten en drinken.
 • Gaarkeuken die koffie versterkt en een lekker tompouce met het 75 jaar bevrijdingslogo daarop.
 • Presentatie kramen (stands) voor Amnesty International, veteranen, hulporganisaties en overige verenigingen en goede doelen uit HHW.
 • Organisatie van een fiets toertocht van 75 kilometer en deze te ontvangen dan het vuur vanuit Normandië om het vredevuur op te halen i.s.m. Omnisport Heerhugowaard.

Sponsor mogelijkheden:

150 Euro
Vermelding op de website / sociaal media.
Naam/logo in eigen verspreid pamflet met oplage van 25.000 verspreid in HHW. Naam of logo op groot spandoek op het terrein.
Tijdens het evenement wordt uw naam diverse malen omgeroepen.

250 Euro
Vermelding op de website / sociaal media.
1/8 pagina in folder met oplage van 25.000 verspreid in HWW.
Naam of logo op groot spandoek op het terrein.
5 consumptiemunten.
Tijdens het evenement wordt uw naam diverse malen omgeroepen.

350 Euro
Vermelding op de website / sociaal media.
1/4 pagina in folder met oplage van 25.000 verspreid in HWW.
Naam of logo op groot spandoek op het terrein.
Tijdens het evenement wordt uw naam diverse malen omgeroepen.
10 consumptiemunten.

Voor meer informatie & impressies verwijzen wij u graag naar: bevrijdingspophhw.nl