HEERHUGOWAARD - Het kabinet heeft maatregelen genomen tegen verspreiding van het coronavirus. Dit heeft onder andere gevolgen voor de dienstverlening van de gemeente Heerhugowaard. De dienstverlening gaat door, maar wordt anders ingevuld.


De volgende wijzigingen gelden vanaf woensdag 18 maart tot en met 6 april 2020.

Afspraak maken kan alleen telefonisch
Een afspraak maakt u telefonisch. Dit geldt voor alle producten en diensten van de gemeente, zoals het aangeven van een geboorte of overlijden.

Tijdens de openingstijden kunt u bellen met het Klantcontactcentrum (KCC) op 14 072.
U kunt geen afspraak meer maken via de website.

Met deze maatregel houdt de gemeente regie op het prioriteren en inplannen van afspraken en zorgen we ervoor dat de dienstverlening zo goed mogelijk door kan gaan. Naar verwachting zal de wachtrij aan de telefoon langer zijn dan u gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Geen vrije inloop
Langskomen zonder afspraak is niet meer mogelijk. Dit geldt voor de meeste diensten van de gemeente, zoals Burgerzaken en Het Sociaalplein. U kunt telefonisch een afspraak maken.

Is de afspraak niet noodzakelijk? Stel deze dan uit
Wij vragen u om vóór het maken van de afspraak te bedenken of de afspraak op dit moment noodzakelijk is. Is de afspraak niet noodzakelijk, stel deze dan uit tot een later moment.

Digitaal aanvragen
We vragen iedereen zoveel mogelijk gemeentezaken digitaal te regelen. Denk hierbij aan het doorgeven van uw verhuizing.

Heeft u (milde) gezondheidsklachten? Blijf zoveel mogelijk thuis
Heeft u een afspraak in het gemeentehuis en heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u om niet naar het gemeentehuis te komen en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent.

Huwelijken gaan door
Reeds geplande huwelijken en voltrekkingen ontvangen bericht over de invulling hiervan. Veel trouwlocaties zijn gesloten. Onder voorwaarden kunnen deze wel in het gemeentehuis door gaan. Nieuwe meldingen voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap kunnen wij tot 6 april helaas niet aannemen, tenzij daar dringende redenen voor zijn, neem dan telefonisch contact op met de gemeente.

Ons doel is om onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk tot dienst te zijn. Uiteraard begrijpen wij dat bovenstaande wijzigingen bepaalde zaken lastiger maken voor u, maar uw gezondheid en die van onze medewerkers staan voorop. Wij vragen hiervoor uw begrip.