HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard geeft in samenwerking met Brijder Jeugd en Preventie al een aantal jaren de Alcohol Verkeercursussen (AVC) voor jongeren.

Deze zijn voor jongeren die in Heerhugowaard wonen en bezig zijn met het behalen van hun rijbewijs. De cursussen worden gegeven om jongeren bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder invloed. Na deelname wordt een certificaat uitgereikt waarmee het rijbewijs kan worden afgehaald zonder hiervoor leges (38,80 euro) te betalen. De cursussen worden van 19.00-21.00 uur gegeven in Jongerencentrum Kompleks, Beukenlaan 1a in Heerhugowaard.

Neem een geldig legitimatiebewijs mee. De data voor de eerstvolgende cursussen zijn: 1 en 29 maart, 19 april, 31 mei en 28 juni. Per keer kunnen maximaal twintig jongeren meedoen aan een cursusavond. Het kan dus zijn dat je niet op de avond van je eerste voorkeur kunt komen. Meer informatie op de website van de gemeente Heerhugowaard www.heerhugowaard.nl/inwoners/uw-stad/jongeren/alcohol-en-verkeerscursussen.