HEERHUGOWAARD - Alexander Meijer (43) is per 31 maart benoemd als waarnemend gemeentesecretaris. De benoeming geldt tot 1 januari 2018. Dan hoopt het college de functie definitief te hebben vervuld. De tijdelijke benoeming is noodzakelijk in verband met ziekte van de huidige gemeentesecretaris. De heer Meijer was eerder onder andere gemeentesecretaris in de gemeenten Amstelveen, Ronde Venen en Naarden. Sinds oktober 2016 is hij zelfstandig adviseur en interim-manager. De heer Meijer woont met zijn vriendin en vier kinderen in Amsterdam.

Een gemeentesecretaris is in de eerste plaats secretaris/adviseur van het college van Burgemeester en Wethouders én algemeen directeur van de ambtelijke organisatie.
Daarnaast verwacht het college van de heer Meijer een aantal specifieke taken in regionaal verband zoals bevordering van de gezamenlijke visievorming in regionale overleggen zoals het Secretarissen Overleg Regio Alkmaar (SORA) en regionale overleggen over het Sociaal Domein, Halte Werk en WNK en over de samenwerking met andere gemeenten.