HEERHUGOWAARD - Commissaris van de Koning van de Provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, bracht woensdag 7 juli een ambtsbezoek aan Heerhugowaard. Het was zijn laatste ambtsbezoek aan gemeente Heerhugowaard, want vanaf 1 januari 2022 gaat de gemeente samen met gemeente Langedijk op in de nieuwe gemeente Dijk en Waard.


Na ontvangst van de Commissaris door burgemeester Bert Blase en een jonge ambtenaar kreeg de Commissaris een korte uitleg over het ambtsbezoekspel dat als een rode draad door zijn bezoek liep: bij elk programmaonderdeel werd de kennis van de Commissaris over dat specifieke onderwerp getoetst. De Commissaris ging vervolgens in het gesprek met enkele Heerhugowaardse horecaondernemers. Hij hoorde van hen hoe ze geraakt zijn door corona en hoe zij de toekomst zien. Ook sprak hij drie ondernemers uit het Alton-gebied over de innovaties en de inzet van duurzaamheid in hun branche.

Na een optreden van twee talenten uit de Heerhugowaardse talentenshow Grote Prijs, gingen de Commissaris van de Koning en de burgemeester het gesprek aan met Cultuurverbinder Jongeren Jasmijn van Vliet en een Heerhugowaardse jongere, over hoe jongeren het beste een stem kunnen krijgen en de politiek dichter bij jongeren gebracht kan worden. Deze ontmoeting vormde tevens het startschot voor de deelname van Heerhugowaard aan de landelijke pilot ‘Democratie en jongeren’ van de VNG.

De Commissaris sloot zijn bezoek af met een gesprek met de gemeenteraad over democratische vernieuwing, de werkwijze en cultuur van de nieuwe gemeente Dijk en Waard en de samenwerking in de regio. Tijdens deze bijeenkomst overhandigde de Commissaris als cadeau een historische kaart van Heerhugowaard aan burgemeester Blase.

Het ambtsbezoek was via een livestream te volgen. U kunt de uitzending terugkijken via https://www.heerhugowaard.nl/bezoekcommissaris