HEERHUGOWAARD - Op 10 december om 19.30 uur zal kunstenaar Paul de Kort zijn kunstontwerp presenteren in de raadzaal van het gemeentehuis.

In juli 2018 heeft kunstenaar Paul de Kort de opdracht ontvangen voor het verder uitwerken van het kunstontwerp ‘De menselijke maat’ als onderdeel van het project Middenweg-Zuid. Door middel van deze brief wordt u uitgenodigd om de presentatie van het definitieve ontwerp bij te wonen. De jury bestaande uit experts op het gebied van beeldende kunst en ruimtelijke kwaliteit met betrokken bewoners hebben gezamenlijk gekozen voor dit uitzonderlijke idee. Vanuit de digitale stemming is Paul de Kort ook als beste gekozen.

Voor het winnende schetsontwerp van afgelopen juli zie de website www.youtube.com met de zoekterm “De Menselijke Maat winnend kunstontwerp Middenweg-Zuid”.

De menselijke maat
Het kunstontwerp van Paul de Kort kenmerkt zich door historische menselijke maten. Hij gebruikt verschillende maten die van oudsher gebruikt werden om het historische karakter van de Middenweg te benadrukken. De Middenweg-Zuid wordt onder andere een fietsweg. Hiervoor introduceert Paul een nieuwe eenheidsmaat – De Pedaal - ter gelegenheid van de reconstructie van de weg. De Pedaal is als ‘eenheid voor ervaring van tijd, afstand en ritme van de fietser’. Deze nieuwe maat is straks op het wegdek terug te vinden. Daarnaast refereert hij aan oude percelen van weleer door een landmeterbaak. Op de te plaatsen bakens is te lezen wie de eerste bewoner of eigenaar was.

Het definitieve ontwerp wordt gepresenteerd op maandag 10 december om 19.30 uur in de raadzaal in het gemeentehuis. Aansluitend is er de gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden
U kunt zich tot 7 december aanmelden via : middenwegzuid@heerhugowaard.nl of telefonisch via: 14072.