HEERHUGOWAARD - Inwoners van de gemeente Dijk en Waard kunnen woensdag 15 maart op het hoofdkantoor van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hun stem uitbrengen voor de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen. Het is de eerste keer dat in dit gebouw een stembureau is gevestigd. Het hoofdkantoor aan het Stationsplein 136 in Heerhugowaard staat vlakbij station Heerhugowaard en de wijk Broekhorn. Dijkgraaf Remco Bosma en burgemeester Maarten Poorter openen om 7:30 uur het stembureau. Er kan gestemd worden tot 21:00 uur.

Dijkgraaf Remco Bosma: ''Stemmen kan ook in ons mooie waterschapshuis, gelegen naast het station Heerhugowaard. We verwelkomen ze graag en maken we het de kiezers zo makkelijk mogelijk om te gaan stemmen.''

Museum Waterschat open voor kiezers
Naast het stemmen kunnen kiezers ook de museale ruimte gratis bezoeken met
topstukken uit de collectie watererfgoed. Kom meer te weten over de paalworm die in de 18de eeuw de zeedijken aantastte of bekijk de enorme wandkaart van het Noorderkwartier door de landmeter Dou. Een medewerker van het hoogheemraadschap staat bezoekers te woord. In het gebouw hangt ook de expositie Ode aan de Oever. Hierin staat de natuurontwikkeling in de VisKringloop in de Wieringermeer centraal. Er hangen kunstwerken van leerlingen van het Han Fortmann (Trinitas College) aangevuld door foto's van fotografen Bert Wolters en Kenneth Stamp. Ook is een video te zien over de aanleg van de VisKringloop door kunstenaar Pé Okx.

Waterschapsverkiezingen
Het hoogheemraadschap heeft een democratisch gekozen bestuur. Elke vier jaar zijn er waterschapsverkiezingen. Deze verkiezingen zijn op dezelfde dag als de verkiezingen van Provinciale Staten. Iedereen van 18 jaar of ouder, die woont in ons beheergebied, mag dan stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. Wil je meer weten over de verkiezingen of gebruik maken van de stemhulp? Ga dan naar www.hhnk.nl/verkiezingen.