HEERHUGOWAARD – Het aantal ouderen in Heerhugowaard neemt toe. Als jouw oma, opa, vader of moeder boven de 80 jaar is, weet jij vast wat hierbij komt kijken. MET Welzijn gaat met zelfstandig wonende Heerhugowaarders vanaf 80 jaar in gesprek om gezamenlijk naar de mogelijkheden en uitdagingen in hun leven te kijken. Hiervoor zoeken wij maatschappelijk betrokken vrijwilligers die deze gesprekken willen voeren. Niet alleen fijn voor de ouderen maar ook een kans voor jou. Je krijgt de mogelijkheid om medebewoners te ondersteunen, je sociale- en gespreksvaardigheden te ontwikkelen en levensverhalen te horen. Kortom mooi werk voor en door Heerhugowaarders!
“Als wij niet bij deze mevrouw op huisbezoek waren gegaan, dan was haar vraag voor hulp pas op een veel later moment naar boven gekomen, misschien te laat. We maken door de huisbezoeken echt het verschil voor mensen die zich zorgen maken en niet weten waar ze daarmee terecht kunnen.”


De details
In opdracht van de gemeente organiseert MET Welzijn huisbezoeken aan zelfstandig wonende Heerhugowaarders vanaf 80 jaar. Het huisbezoek bestaat uit een gesprek aan de hand van een uitnodigende vragenlijst, waarbij het accent ligt op de mogelijkheden en de toekomst van de bewoner. We brengen de situatie op gebied van wonen, welzijn, zorg en sociaal netwerk in kaart, en we kijken naar wat nodig is voor de bewoner. Signalen worden doorgegeven aan een Professional. Daarnaast kijken we naar de interesses, talenten en kwaliteiten van de bewoner en hoe zij die in kunnen zetten om hun leven op leeftijd te veraangenamen.

Vrijwilligers welkom
Voor het huisbezoekproject zijn we op zoek naar maatschappelijk betrokken vrijwilligers die de projectgroep willen versterken en zelfstandig als huisbezoeker op pad willen gaan. Affiniteit met zorg/welzijn is een pré. Vrijwilligers organiseren samen het project en komen 1 keer per 6 weken bij elkaar voor overleg. Een vrijwilliger doet ongeveer 2 huisbezoeken per week en kan zelf het moment daarvoor met de te bezoeken bewoner afstemmen. De interviews gebeuren met behulp van een tablet dat MET in bruikleen geeft; enige ervaring hiermee is gewenst.
Daarnaast zoeken we een vrijwilliger die (eventueel in combinatie met huisbezoek) administratieve taken wil doen, bv. opzoeken telefoonnummers, verdelen te bezoeken adressen onder vrijwilligers.
Ben je op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk, werkervaring of een re-integratie plek? Dan is dit project wellicht wat voor je. Zelfstandig werken, flexibiliteit en plezier in het werk zijn kernwoorden.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij Yvonne Heilig van MET:
E yvonne.heilig@methhw.nl
T 06 39861664