KOGGENLAND - Komend weekend kan het zomaar gebeuren dat je ID bij de supermarkt of sportvereniging wordt gecontroleerd door de burgemeester van Koggenland of één van de wethouders! De gemeente Koggenland doet mee aan de landelijke actieweek ‘NIX zonder ID’. Deze actieweek vindt plaats van 7 tot en met 14 september.

Wanneer?

Op zaterdagavond 9 september neemt burgemeester Posthumus plaats achter de kassa bij de Deen in Avenhorn en wethouder Bijman bij de Deen in Obdam. Op zondagmiddag 10 september is wethouder van de Pol te vinden achter de bar bij sportvereniging Apollo in Hensbroek. Zij vragen jongeren de ID kaart te tonen op het moment dat zij alcohol willen kopen. Ook vragen zij aandacht voor de norm NIX 18 van zowel alcoholverstrekkers als ouders en andere inwoners.

‘Niet voor nix’

Sinds 1 januari 2014 is het verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 18 jaar. Dit geldt voor alle verstrekkers, van supermarkten tot de sportkantines. Ook zijn jongeren onder de 18 jaar strafbaar als ze alcohol bij zich hebben in openbare ruimtes. Die leeftijdsgrens is er niet voor niks. Alcohol is schadelijk voor de gezondheid en kan de ontwikkeling van de hersenen van jongeren onder de 24 jaar flink beschadigen. Hiervan merk je pas later het effect. Daarom is het naleven van de norm NIX 18, een zaak van ons allemaal!