HEERHUGOWAARD - De leerlingen van basisschool De Paperclip krijgen maandag 9 juli een verrassingsbezoek van burgemeester Bert Blase. Hij komt de leerlingen feliciteren met hun overwinning op het UNICEF Kinderrechten Filmfestival.


De Paperclip viel op 29 juni in de prijzen op het filmfestival in Tuschinski Amsterdam. De basisschool won maar liefst twee awards: Beste Kinderrechtenverhaal en Beste Acteerprestatie. De Nieuwe Park Rozenburgschool uit Rotterdam won de award Beste Film en de publieksprijs werd gewonnen door Kolegio Strea Briante uit Bonaire.

Kinderrechten
Met het UNICEF Kinderrechten Filmfestival biedt UNICEF kinderen in Nederland de kans om op actieve én creatieve wijze zich uit te spreken en over hun rechten na te denken. Honderden scholen deden aan het festival mee. Bijzonder dit jaar was de deelname van de Nederlandse Cariben. Voor het eerst vond een Caribean Edition van het festival plaats. De beste kinderrechtenfilms van scholen uit Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius streden op 14 april mee om de awards, tijdens de finale op Curaçao. Bonaire won deze finale en mocht zo deelnemen aan de landelijke finale in Amsterdam.

De komst van de burgemeester naar de Paperclip is voor de leerlingen een verrassing. Samen met de klas zal Blase naar de winnende film kijken onder het genot van een glaasje kinderchampagne