HEERHUGOWAARD - Een groot persoonlijk drama voor het Heerhugowaardse raadslid Carola van 't Schip. Zij ziet af van haar aanstaande wethouderschap nu bij haar opnieuw kanker geconstateerd is. Eerder streed zij al tegen melanoomkanker. Nu is er een tumor in haar keel aangetroffen.

Carola van 't Schip van de Heerhugowaardse Onafhankelijke Partij (HOP) maakte het nieuws over haar ziekte en haar noodgedwongen besluit geen wethouder te worden vanavond bekend op haar weblog. "Als ik een paar stappen de berg op doe, word ik er steeds weer keihard afgegooid", schrijft ze.

Van 't Schip was vier jaar geleden ook kandidaat-wethouder. Toen gooide melanoomkanker in een vergevorderd stadium roet in het eten. Na een jarenlange behandeling met immuuntherapie leek de melanoomkanker bij Van 't Schip beteugeld. Om meer onderzoek naar deze vorm van kanker mogelijk te maken startte Van 't Schip ook een doneeractie waarmee zij tienduizenden euro's inzamelde.

Lees ook: Nieuw college Heerhugowaard een feit

Nadat HOP dit jaar tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart opnieuw de grootste partij werd, gloorde er opnieuw op een wethoudersfunctie. Parttime, omdat haar medische situatie onzeker blijft, maar artsen gaven Van 't Schip een 'go'. "Hiermee lijkt mijn droom alsnog uit te komen."

Droom en hel

Vorige week donderdag werd het nieuws van haar aanstaande benoeming wereldkundig. Maar, schrijft Van 't Schip in haar blog: "Mijn droom en de hel op één dag, binnen een paar uur." Een aanhoudende keelpijn zorgde een week eerder voor een doorverwijzing naar het ziekenhuis voor aanvullend onderzoek.

"Daar werd mij verteld dat er in mijn keel een tumor zit wat wordt aangeduid als kanker. Binnen een paar uur staat de wereld totaal op zijn kop." Wat het precies voor kanker is en wat het behandelplan is, weet Van 't Schip nog niet. "Wat ik wel weet is dat het weer niet makkelijk zal worden."

"Ik heb besloten dat ik mijn benoeming tot wethouder op 8 mei niet kan aanvaarden. Ik blijf raadslid voor HOP. Hoeveel teleurstellingen kan een mens hebben", schrijft Van 't Schip verder in haar weblog. En: "We gaan verder met leven zoals het ons, ondanks alles, de afgelopen jaren goed is gelukt!"