HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard start met - als eerste gemeente in Nederland - het Collectief Woongemak om inwoners met een frisse blik te laten kijken naar hun woning. Iedereen kan gratis een woonscan doen op www.heerhugowaard.nl/woongemak. De scan geeft persoonlijke informatie over veel voorkomende verbeteringen die het woongemak in de woning kunnen vergroten. Hierover ontvangen alle huishoudens de komende dagen een brief.

Waarom een Collectief Woongemak?
De gemeente Heerhugowaard hecht belang aan een veilige en prettige leefomgeving. Zij organiseert het Collectief Woongemak om haar inwoners na te laten denken over hun woonwensen. Mensen wonen vaak lang in dezelfde woning en raken gewend aan hun woonsituatie zonder erbij stil te staan of de woning nog steeds aan de woonwensen voldoet. Doorde woonscan te doen, ontvangen geïnteresseerden gratis en vrijblijvend een aanbod voor de woonverbeteringen uit het woonadvies. Via het collectief kan er een aanzienlijke groepskorting verkregen worden op kwalitatief hoogwaardige producten. Daarnaast krijgen deelnemers objectieve en heldere informatie, zodat zij een weloverwogen keuze kunnen maken.

Aanmelden vóór 15 mei
Op www.heerhugowaard.nl/woongemak kunnen inwoners van de gemeente zich gratis en vrijblijvend aanmelden voor het Collectief Woongemak. Op 15 mei vindt er een veiling plaats onder gekwalificeerde installateurs. De installateur met het beste bod doet uiterlijk 3 juni alle deelnemers een aanbod op maat. Deelnemers die ingaan op hun aanbod genieten in 2019 al van meer woongemak.

Het Collectief Woongemak wordt georganiseerd in samenwerking met iChoosr, specialist in het organiseren van collectieven. De Gemeente Heerhugowaard heeft in het verleden eerder succesvol collectieve inkopen georganiseerd met iChoosr voor de installatie van zonnepanelen en het saneren van asbestdaken. iChoosr organiseert al meerdere jaren succesvol collectieve inkopen voor consumenten in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.