Het Commissariaat van de Media verleent de gemeente uitstel voor het uitbrengen van een advies over de Programma Beleidsbepalende Organen (PBO’s) van de Stichting Heerhugowaard A Life, die sinds 2010 de lokale omroep in Heerhugowaard verzorgt, en een nieuwe gegadigde, Stichting Media Platform Heerhugowaard, dat onder de naam Heerhugowaard Centraal uitzendingen wil verzorgen. Dat heeft de gemeente vandaag van het Commissariaat te horen gekregen.

Het college van B&W zou op 24 november een definitief besluit nemen over een advies dat als raadsvoorstel stond geagendeerd voor de vergadering van de commissie Maatschappelijke Ontwikkeling van 3 december. Om tijdsredenen was dat raadsvoorstel al wel naar de raad gestuurd, maar wordt nu dus terug getrokken.

Op 10 november kreeg de gemeente van het Commissariaat van de Media het verzoek om advies uit te brengen over een tweede licentieaanvraag om in Heerhugowaard de lokale omroep te mogen verzorgen. Het ging om een verzoek van de Stichting Media Platform Heerhugowaard. Eerder dit jaar had het Commissariaat al een advies gevraagd voor de Stichting Heerhugowaard A Life.

Het Commissariaat verwacht in december die adviezen, omdat in januari de huidige licentie van Heerhugowaard A Life verloopt.

Naar aanleiding van het tweede verzoek van 10 november heeft de gemeente op 13 november contact opgenomen met het Commissariaat met de mededeling dat een zorgvuldig advies op het tweede verzoek niet haalbaar is in december. Op 20 november heeft de gemeente haar voorgenomen B&W-besluit aan het Commissariaat en andere betrokkenen gestuurd. Diezelfde dag heeft het Commissariaat de gemeente laten weten dat het voorgenomen besluit onjuistheden bevatte. Op 23 november heeft de gemeente telefonisch contact gezocht met het Commissariaat. Toen werd duidelijk dat het Commissariaat bereid was de gemeente uitstel van besluitvorming toe te staan. Dat is voor het college reden geweest op 24 november geen besluit te nemen en ook van de agenda van de commissie en raad af te voeren.

 

Het uitstel betekent dat de raad nu in februari of maart volgend jaar een besluit zal nemen. Tot die tijd blijft Heerhugowaard A Life de lokale omroep voor Heerhugowaard.