HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - De zomer van 2023 brengt leuke evenementen voor de inwoners en bezoekers van gemeente Dijk en Waard. De Broekervaart, de gratis vaartocht die het Stationskwartier in Heerhugowaard verbindt met het Oosterdelgebied en Museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk, vaart dit jaar op drie zaterdagen in juli, augustus en september. De Broekervaart sluit aan op mooie zomerevenementen in de gemeente, waardoor het een ideale gelegenheid biedt om de prachtige omgeving van het Kanaalpark met bijzondere plekken en de rijke cultuurhistorie van Dijk en Waard te verkennen.

Op 22 juli is het Kids Fun Waterfestijn in winkelcentrum Broekerveiling. Op 19 augustus kunnen bezoekers genieten van de Langedoikermarkt en op 9 september wordt er een speciale stop gemaakt bij de Twuyvermolen tijdens de Open Monumentendag. Op alle vaardagen kunnen passagiers bij Museum BroekerVeiling overstappen op een akkerschuit om een rondje door het Rijk der duizend eilanden mee te varen. Je kunt op deze dagen ook gezellig een terrasje pakken, heerlijk lunchen of dineren bij de talloze horecagelegenheden. Op 9 september is de Streekmarkt bij Museum BroekerVeiling en krijgen de passagiers ook nog de mogelijkheid om vanaf de Twuyvermolen met een sloep heen-en-weer te varen naar het Poldermuseum.

Officieel geopend

Wethouder Annette Groot opent op 22 juli De Broekervaart. Wethouder Fred Ruiten is tijdens de Open Monumentendag op 9 september aanwezig om mee te varen met De Broekervaart. Beiden kijken er reikhalzend naar uit om de bezoekers en inwoners te verwelkomen en hen de schoonheid en diversiteit van Dijk en Waard te laten ervaren. Wethouder Groot: "De Broekervaart is een leuk begin of een leuke afsluiting van een heerlijke middag uit. Het is ook een kans voor onze inwoners om de parels in onze gemeente, zoals het Rijk der Duizend Eilanden, te (her)ontdekken. Deze plekken willen we door onze visie Kanaalpark de komende jaren gaan versterken. We kijken uit naar een zomer met veel activiteiten, evenementen en bezoekers."

Breed initiatief


De Broekervaart is een gezamenlijk initiatief van Museum BroekerVeiling, Stichting Promotie Dijk en Waard en de gemeente zelf. Museum BroekerVeiling zorgt voor de boten, terwijl Stichting Promotie Dijk en Waard de promotie en de inzet van vrijwilligers verzorgt. Deze samenwerking stelt De Broekervaart in staat om op de drie zaterdagen waarop andere evenementen georganiseerd worden, een aantrekkelijk programma aan te bieden. De mogelijkheid om met kleinere akkerschuiten door het Rijk der duizend eilanden te varen maakt de ervaring nog unieker.

Ontdek Dijk en Waard!

Stap deze zomer aan boord en ervaar de verbinding tussen de kernen van Dijk en Waard. Opstappen kan onder andere op de Westdijk in Heerhugowaard, nabij fietsbrug De Krul (N242) en bij museum BroekerVeiling in Broek op Langedijk. Meer informatie over De Broekervaart, activiteiten en vaartijden is te vinden op www.broekervaart.nl.