DIJK EN WAARD - Wie in Dijk en Waard een uitzonderlijke prestatie levert of op een buitengewone manier bijdraagt aan de samenleving komt in aanmerking voor de De Brug of De Waterkracht. Het zijn de nieuwe gemeentelijke onderscheidingen van de gemeente Dijk en Waard.


De ontwerpen en naamgeving zijn het resultaat van een ontwerpwedstrijd die de gemeente eerder dit jaar uitschreef. De inzendingen voor die wedstrijd zijn, op verzoek van de gemeenteraad, beoordeeld door een jury van 7 inwoners. "Met een resultaat om trots op te zijn. Twee nieuwe symbolen voor waardering en erkenning in Dijk en Waard" aldus burgemeester Maarten Poorter.

De Waterkracht
De Waterkracht wordt uitgereikt aan inwoners die worden gewaardeerd voor een uitzonderlijke prestatie, heldhaftigheid of moed. Dan kan worden gedacht aan mensen die zich hebben ingespannen om anderen te redden, die baanbrekend zijn in de wetenschap of wereldwijd de beste zijn in hun sport.

De Brug
De Brug is een waardering en erkenning voor de maatschappelijke bijdrage en dienstbaarheid van inwoners. Dit kan zijn voor vrijwilligerswerk, humanitaire inspanningen, sociale betrokkenheid of langdurige en toegewijde publieke dienst.

Voordragen voor onderscheiding
Wilt u iemand voordragen voor een gemeentelijke onderscheiding in Dijk en Waard? Op www.dijkenwaard.nl/onderscheiding leest u hoe u dat doet en aan welke criteria iemand moet voldoen.