HEERHUGOWAARD - Noord-Holland is prachtig in al haar diversiteit. Veel van wat we nu zo mooi vinden, hebben we met onze eigen handen opgebouwd. Maar door klimaatverandering, bevolkingsgroei en nieuwe technieken moeten we ook nadenken over de toekomst van onze provincie. Hoe wil jij leven, wonen, werken en spelen in 2050? 

De provincie organiseert daarom een reeks bijeenkomsten onder de naam ‘De Huiskamers van Noord-Holland’. Hier gaan bewoners en experts met elkaar in gesprek over belangrijke thema’s voor de toekomst van de provincie. Graag nodigen we jou uit om mee te denken tijdens de eerste Huiskamer van Noord-Holland in Heerhugowaard op 21 maart aanstaande. Midden in de wijk De Stad van de Zon, een CO2 neutrale wijk, gaan we met elkaar in gesprek over de energietransitie. Hoe moet Noord-Holland hiermee omgaan? Is de Stad van de Zon in Heerhugowaard een voorbeeld voor de hele provincie? Wanneer gaan we koken zonder gas?

Gedeputeerde Jack van der Hoek en een aantal energie-experts zijn aanwezig, maar ook stadsdichter Annek Groot is van de partij om het huiskamergesprek poëtisch samen te vatten. In buurtcentrum De Mediaan (Brandpunt 1) gaan de deuren om 19.00 open. Het gesprek duurt van 19.30 u tot 21.00 u. Wij zorgen voor een drankje. Ook graag meepraten over de toekomst van jouw provincie? Stuur dan een e-mail naar merelek@bkb.nl