DIJK EN WAARD - Gemeente Dijk en Waard heeft subsidie van het Rijk ontvangen voor de bouw van honderden woningen. Het gaat om 3,6 miljoen euro voor bijna 600 woningen in de Oostrand Noord-Zuid-Scharwoude en 1,8 miljoen voor 690 woningen in het Stationskwartier in Heerhugowaard.

Wethouder wonen, Nils Langedijk: "Dit is geweldig, want zo kunnen we tegemoet komen aan de grote behoefte aan betaalbare woningen in onze mooie gemeente. We gaan met deze subsidie nieuwe woningen te realiseren en zo onze inwoners helpen bij het vinden van een betaalbare en comfortabele plek om te wonen, in een woonomgeving met een hoge kwaliteit."

Het kabinet heeft in de Miljoenennota 2020 aangekondigd dat ze extra maatregelen neemt om meer betaalbare woningen te bouwen. Eén van deze maatregelen is de Woningbouwimpuls. Deze impuls is bedoeld om betaalbare woningen sneller te bouwen, vooral in gebieden waar een tekort is aan woningen. Het project Westpoort-De Scheg heeft al eerder succesvol subsidie ontvangen via deze regeling.