HEERHUGOWAARD - Op woensdag 4 mei is het Dodenherdenking. De stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard organiseert herdenkingen bij de monumenten op de Dreef en de Oosttangent.

Dreefmonument
De herdenking Dreef begint om 18.30 uur in de Stationswegkerk. Om ongeveer 19.00 uur gaan de aanwezigen in een stille tocht naar het monument op de Dreef. Leden van het korps Zeekadetten en de Scouting vormen daar de erewacht. Daarna volgt de kranslegging door het gemeentebestuur, leerlingen van basisschool de Helix en de stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard. Aansluitend is het defilé.

Ravensbrückmonument
De herdenking bij het vrouwenmonument aan de Oosttangent start om 19.30 uur bij de scholen de Hasselbraam en de Zeppelin aan de Anna Polaktuin. Vandaar gaat de stille tocht naar het monument.
Leden van de Scouting vormen de erewacht. De declamatie wordt verzorgd door Thea Leering en Babet Koster, leerlingen van de Zeppelin. Daarna volgt de kranslegging namens de stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard, het gemeentebestuur en de school. Aansluitend is het defilé.

Op 4 mei wordt ook het toneelstuk ‘Heerhugowaard in de oorlog’ opgevoerd in buurthuis De Deel, aanvang 20.45 uur. Op 5 en 6 mei wordt het stuk herhaald om 20.30 uur. Kaartjes kosten €5.