HEERHUGOWAARD - Op donderdag 8 maart 2018 is het symposium over Aardgasvrij Bouwen. Een nieuwbouwwoning aansluiten op aardgas is niet meer toekomstbestendig nu Nederland van het aardgas af moet. Hoe gaat de lokale overheid hiermee om? En hoe zorgen bedrijven voor het bouwen van aardgasvrije, gezonde, comfortabele en energiezuinige woningen? Wat vinden bewoners hiervan?

Het symposium wordt georganiseerd door de gemeente Heerhugowaard in samenwerking met Koppen Bouwexperts, de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord, het Servicepunt Duurzame Energie en TNO.

Programma

Vraag is wat de nieuwe uitdagingen en oplossingen zijn bij het ontwikkelen van een energiezuinige gezonde woning zonder aardgas? Waar zit de consument op te wachten? Wat zijn de kosten en opbrengsten? En wat heeft het hoogwaardig isoleren voor consequenties voor de luchtkwaliteit in een woning.
Tijdens het symposium geven experts van TNO, ontwikkelaar Timpaan en het longfonds antwoord op deze vragen. Er worden concrete handvatten voor aardgasvrij bouwen, innovatieve oplossingen vanuit de Nero Zero woning in Heerhugowaard, voorbeelden uit de praktijk en ontwikkelingen op het werkgebied gegeven.

Het symposium is interessant voor overheden, woningcorporaties, projectontwikkelaars, bouwers, architecten, fabrikanten, installateurs en toeleveranciers.

Het symposium is van 12.30 uur tot 16.00 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel. Locatie is congrescentrum ‘Jules', Gildestraat 2, 1704 Heerhugowaard. Deelname aan het symposium is kosteloos.