KOGGENLAND - Een nieuw vervolg in onze dorpsgesprekken: Obdam is aan de beurt. De collegeleden gaan in gesprek met de inwoners van Obdam over de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendig dorp. Dit doen zij verspreid over twee avonden, een in mei en een in juni. De inwoners van Obdam ontvangen een uitnodigingsbrief voor hun dorpsgesprek met daarin informatie over datum en plaats en hoe zij zich kunnen aanmelden.

Burgemeester Posthumus:
Met de dorpsgesprekken boren we de energie aan die in de inwoners zit, om te denken en te praten over de toekomst van hun dorp. Wat maakt hun dorp waardevol en wat moet er gebeuren om dit toekomstvast te maken? Het gaat dan om dingen die mensen zelf bedenken en kunnen uitvoeren.”

Zelf aan de slag

Het college gaat de dorpen langs om plannen voor de toekomst op gang te brengen en te helpen doe-teams (werkgroepen) te vormen, zodat inwoners zelf aan de slag kunnen. Het college heeft al gesproken met Scharwoude, Hensbroek, Zuidermeer, Berkhout en Ursem. Eerstvolgende dorpsgesprekken zijn in Obdam in mei en juni. In 2017 spreekt het college ook nog met Spierdijk en De Goorn. In 2018 staan Avenhorn, Oudendijk en Grosthuizen op de planning. Inwoners hoeven natuurlijk niet te wachten op een dorpsgesprek. Als zij nu al goede ideeën hebben voor hun dorp, kunnen zij daar direct al mee aan de slag.

Een overzicht van de doe-teams en de stand van zaken van alle initiatieven vanuit de dorpsgesprekken zijn te vinden via www.koggenland.nl/dorpsgesprek.