HEERHUGOWAARD - Het college van B&W heeft voor 2018 het zogeheten Aanjaagbudget Stadshart (50 duizend euro) toegekend aan zes evenementen in het Stadshart.

De volgende initiatieven hebben geld gekregen:

Popweekend 25 en 26 mei - Stadsplein

Popweekend Heerhugowaard is een nieuw initiatief van de ondernemers Ad Molenaar, Remco de Boer en Jacco Bleeker van Bleeker Events. Met artiesten als The Dirty Daddies, een coverband, dj-duo Wipneus en Pim, 2 brothers on the 4th floor en diverse lokale dj's.
Bijdrage: 8500 euro

Zomertoer Stadsplein - 14 en 15 juli
De Zomertoer is een gratis Nederlandstalig muziekevenement.

Bijdrage: 2500 euro

Route 65: Het Festival - 28 juli

Route 65 is een al bestaande culturele activiteit in Coold voor 65-plussers. Mensen komen bij elkaar rond een thema en krijgen daar onder andere lezingen over.

Met een festivalsetting kunnen ze het aantal locaties uitbreiden, waardoor er letterlijk meer traffic door het stadshart ontstaat. Door activiteiten te organiseren in en om Cool, in de Bibliotheek en in de Kunstkerk, hoopt Cool zoveel mogelijk levendigheid in het Stadshart te brengen.

Bijdrage: 7000 euro

Klassiek op het Plein – zomer (datum nog niet bekend)

‘Klassiek op het plein' wordt voor het tweede jaar georganiseerd en bestaat uit een serie van vier klassieke muziekconcerten op het Coolplein op vier zaterdagmiddagen. De concerten zijn gratis toegankelijk. Initiatiefnemenr is Cool.

Feestelijke (her)opening Middenwaard, 10 jaar Cool en Coolpleinfestival – 14 t/m 16 september

Dit wordt een feestelijk weekend waarin het Coolpleinfestival plaatsvindt, de Middenwaard dealdagen zijn maar ook Cool haar 10-jarig jubileum viert en Middenwaard feestelijk (her)opent na een grote verbouwing en renovatie door eigenaar Wereldhave.

Bijdrage: 7500 euro

Hartje Winter, Stadsplein van 8 december t/m 7 januari

Overdekte ijsbaan op het Stadsplein.

Bijdrage: 17.500 euro