OBDAM - Het mooie weer weerhoudt de inwoners van het westelijk deel van Obdam niet om op maandagavond 22 mei met elkaar vooruit te kijken. Vooruitkijken naar de toekomst van het dorp. Wat gaat er goed in en wat zijn de kansen? Dit doen zij tijdens hun dorpsgesprek samen met burgemeester Posthumus, wethouder Bijman, wethouder van de Pol en wethouder Knijn.

Op de vraag waar de Obdammers trots op zijn, geven inwoners mooie reacties, zoals “Ik hou van de sfeer, de gemoedelijkheid en veiligheid.” “Obdam is een dorp, maar alles is er gewoon.” ”Veel groen”. Samenvattend is het dorp sterk in haar voorzieningen en activiteiten, met hartelijke mensen, in een groene omgeving.

Na het ophalen van wat er goed gaat, vormen de inwoners ideeën voor de toekomst. En zij hebben er meer dan genoeg. De wethouders gaan samen met inwoners uiteen in groepen om ideeën te verzamelen. Wethouder Win Bijman combineert het nuttige met het aangename en loodst zijn groep naar buiten om in de open lucht de ideeën te bespreken.

Obdammers zien kansen voor hun dorp op het gebied van kunst & cultuur, een woongemeenschap en verkeer & veiligheid. Ook ziet Obdam wat in een natuurspeeltuin. Voor deze onderwerpen vormt Obdam doe-teams. Op 22 juni is het tweede dorpsgesprek met inwoners ten oosten van de Dorpsstraat. Zij ontvangen daarvoor nog een uitnodiging. Wij zijn benieuwd hoe zij naar de toekomst van hun dorp kijken.

Vervolg dorpsgesprekken

Het college gaat de dorpen langs om plannen voor de toekomst van het dorp op gang te brengen en te helpen doe-teams te vormen, zodat inwoners zelf aan de slag kunnen. Het college heeft al gesproken met Scharwoude, Hensbroek, Zuidermeer, Berkhout en Ursem. In 2017 spreekt het college ook nog met Spierdijk en De Goorn. In 2018 staan Avenhorn, Oudendijk en Grosthuizen op de planning. U hoeft natuurlijk niet te wachten op een dorpsgesprek. Als u nu al goede ideeën heeft voor uw dorp, kunt u daar direct al mee aan de slag. Meer informatie via www.koggenland.nl/dorpsgesprek.