HEERHUGOWAARD - Na het succes van de H300 van vorig jaar organiseert de gemeenteraad dit najaar een Jongerentop. Wesley Boer is een van de initiatiefnemers van beide bijeenkomsten. “We hebben net de Jongerengemeenteraad gehad en daar heb ik enorm veel talent gezien met goede ideeën.

Tijdens de Jongerentop willen we van de jongeren weten wat hen écht bezig houdt in Heerhugowaard. Misschien zien we binnenkort een paar van hen wel terug in de gemeenteraad, ik ben ook ooit begonnen bij de Jongerengemeenteraad. Hopelijk komen uit de Jongerentop een hoop gave ideeën waarbij we de vraag blijven stellen: wat kan anders, en wat kan je er zelf aan doen?"

Wesley was ook betrokken bij de organisatie van de H300 vorig jaar: 300 willekeurig gekozen inwoners onderzochten die dag hoe zij meer invloed op de ontwikkelingen in de eigen leefomgeving zouden willen krijgen. Met de 10 winnende ideeën gingen uiteindelijk ruim 50 actieve inwoners in werkgroepen aan de slag. Dit resulteerde in zaken als de organisatie van een vrijwilligersbeurs, een goed functionerend forum voor Verkeersveiligheid, een onderzoek naar een Hugo Hulp Winkel; een fysieke vraagbaak binnen het Sociaal Domein, een kofferbakmarkt die wellicht volgend jaar georganiseerd gaat worden, een comité die zich over ons bruisende stadshart ging buigen en natuurlijk ook het idee om een Jongerentop te organiseren. ”Een van de dingen waar ik trots op ben is dat we gezamenlijk de schouders eronder hebben gezet in de voorbereiding, op de dag zelf en daarna. Onze politieke kleuren maakte niets uit, dat is pas echt samen voor Heerhugowaard gaan.’ 

Hoe de Jongerentop er precies uit gaat zien moet nog uitgewerkt worden. ‘Met mijn 22 jaar kan ik dit gelukkig zeggen: het is voor en door jongeren. Ik kan het niet alleen verzinnen. Daarom wil ik alle jongeren die dit lezen vragen om je ideeën met ons te delen. Stuur een bericht naar onze Facebookpagina of benader mij persoonlijk!' Als het aan Wesley ligt komt er overigens volgend jaar een tweede H300.