Op donderdag 5 maart om 19.30 is er een informatiebijeenkomst over Waaks. Waaks is een samenwerkingsverband tussen burgers, de gemeente Heerhugowaard en de politie. Met Waaks zijn burgers extra alert op verdachte situaties. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een onbekende in de tuin van de buren, vreemde personen die aan auto’s rommelen, of een openstaande schuurdeur. En daarvoor is men op zoek naar deelnemers in Heerhugowaard. De bijeenkomst is in gemeentehuis van Heerhugowaard.

De politie vertelt tijdens de bijeenkomst meer over hoe u verdachte situaties kunt herkennen en wat u kunt doen. Deelnemers worden bijvoorbeeld aangemoedigd om via alarmnummer 112 verdachte zaken te melden. Iedereen kan meedoen aan Waaks. Hardlopers die ’s avonds een rondje doen of iemand die zijn hond uitlaat en iets opvalt. Hoe meer inwoners meedoen aan Waaks, hoe effectiever het is. Uw oplettendheid en gerichte informatie draagt bij aan de kans voor de politie om verdachte personen op heterdaad te pakken.


Wilt u meer weten over dit initiatief? U kunt zich dan vrijblijvend aanmelden voor de bijeenkomst via waaks@heerhugowaard.nl.