LANGEDIJK - In Langedijk en Heerhugowaard worden in maart en april twaalf informatiebijeenkomsten georganiseerd over de voorgenomen fusie tussen Langedijk en Heerhugowaard. Daar is er nu één aan toegevoegd. Deze extra bijeenkomst is op dinsdag 9 april in Museum BroekerVeiling en start om 19.00 uur. Inwoners, ook zij die niet in Broek op Langedijk wonen, zijn van harte welkom.

Inmiddels heeft een aantal bijeenkomsten plaatsgevonden. Tijdens de bijeenkomsten kunnen mensen aangeven wat belangrijke onderwerpen voor hen zijn waar de nieuwe gemeente aandacht voor moet hebben. De komende weken hebben de gemeenten nog zes bijeenkomsten georganiseerd voor inwoners uit beide gemeenten en twee voor maatschappelijke organisaties.

Alle inwonersbijeenkomsten op een rij
U bent tijdens alle bijeenkomsten welkom om mee te praten, ongeacht uw woonplaats. De bijeenkomsten starten om 19.00 uur. Neem, als u er één heeft, uw mobiele telefoon mee. Heeft u die niet, dan is dat geen probleem. Kunt u niet direct om 19.00 uur, dan kunt u gewoon later aanschuiven. Ook dan is er nog ruimte voor uw inbreng.

Donderdag 4 april, De Binding Bosgroet 12, Zuid-Scharwoude
Dinsdag 9 april, Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, Broek op Langedijk
Donderdag 11 april, Het Behouden Huis, Dorpsstraat 850, Oudkarspel
Woensdag 17 april, Café de Bonte Koe, Kanaaldijk 66, Koedijk
Woensdag 17 april, Dancing-Partycentrum Marlène, Middenweg 207, Heerhugowaard
Donderdag 18 april, Museum BroekerVeiling, Museumweg 2, Broek op Langedijk

Bijeenkomsten voor organisaties en verenigingen
Voor vertegenwoordigers van organisaties en verenigingen zijn eigen bijeenkomsten georganiseerd. Deze zijn op 3 en 8 april in Restaurant-Proeverij Gewoon Lekker (Gildestraat 2 in Heerhugowaard, voorheen Jules) inloop vanaf 19.00 uur en start om 19.30 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomsten is noodzakelijk en kan via fusie@gemeentelangedijk.nl.

Verhinderd, maar wilt u wel meepraten?
Inwoners van beide gemeenten kunnen op de website www.langedijkenheerhugowaard.nl meepraten over de nieuwe gemeente. Laat uw reactie achter, of geef een ‘like’ aan de inzendingen die u aanspreken.

Wat we met uw inbreng doen
De uitkomsten van de informatiebijeenkomsten en de reacties op de website worden verwerkt in het herindelingsontwerp waarover beide gemeenteraden naar verwachting in juli een besluit zullen nemen. Dat besluit doorloopt dan een officiële inspraakprocedure in beide gemeenten. Als daarna ook provincie en rijk instemmen met de herindeling zijn er in november 2021 gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente. In januari 2022 is er dan een nieuwe gemeente met één gemeenteraad en één college.