HEERHUGOWAARD

- De datum van de finale van het Vlogfestival is bekend. De online wedstrijd en initiatief van de gemeenteraad Heerhugowaard, wordt op zondag 18 februari feestelijk afgesloten met een gratis middag voor jongeren vol muziek én ruimte voor discussie over de toekomst van de eigen stad. Eerder werd besloten de wedstrijd te verlengen, zodat jongeren langer de tijd hadden om hun stem te laten horen. Deelnemers kunnen nog tot drie dagen voor de finale hun video insturen via

www.vlogfestival.nl

. Op de dag zelf kunnen jongeren ook hun ideeën en tips voor de gemeente kenbaar maken.

Rappen over politiek


Vanaf 14.00 uur opent jongerencentrum Kompleks (Beukenlaan 1A) haar deuren voor alle jongeren uit Heerhugowaard. Het evenement is gratis toegankelijk en de programmering staat bol van muzikale optredens van lokale artiesten als Rose Marin, Renee Spijker, Momson en Lurdi. De hoofdact liegt er ook niet om. Niemand minder dan Lange Frans zorgt voor een knallende afsluiting. Behalve een feestelijke bijeenkomst voor de jeugd, heeft de middag ook een duidelijke inhoudelijke component. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt aan de hand van stellingen gediscussieerd over belangrijke thema’s die actueel zijn in de gemeente. Daarnaast is het mogelijk om met elkaar in een workshop te werken aan een rap over de stad en kunnen jongeren hun mening op camera presenteren. Op deze manier wordt er op de dag zelf eveneens waardevolle informatie opgehaald die zal dienen als input tijdens het verkiezingsdebat op 14 maart.

Online wedstrijd


Met het evenement in jongerencentrum Kompleks komt er een einde aan de online wedstrijd waarbij jongeren tussen de 14 en 29 jaar hun eigen vlog kunnen insturen. Het Vlogfestival heeft tot doel jongeren invloed uit te laten oefenen en een actieve rol te laten spelen in de toekomst van hun eigen stad, ook de groep die nog niet oud genoeg is om te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. 'Het is voor ons belangrijk te weten wat er bij jongeren speelt, zodat wij hierop kunnen inspelen en keuzes kunnen maken die voor jongeren belangrijk zijn', aldus burgemeester Blase. 'We zijn erg enthousiast over de inhoudelijke bijdrage van de filmpjes die tot nu toe zijn binnengekomen en hopen dat er nog wat mooie inzendingen voor de sluitingsdatum van de wedstrijd worden toegevoegd.’ meldt dhr. Blase.

Aanmelden voor deze middag kan via:

vlogfestival@heerhugowaard.nl


Meld je je van tevoren niet aan dan is je plek niet gegarandeerd in verband met de capaciteit van het jongerencentrum Kompleks.