HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - De voormalige gemeenten Langedijk en Heerhugowaard zijn officieel samengevoegd tot gemeente Dijk en Waard. Vanaf maandag 3 januari staan we op verschillende manieren en momenten klaar voor alle Dijk en Waarders.

De telefonische openingstijden zijn uitgebreid en vanaf maandag 3 januari kan iedere inwoner van Dijk en Waard terecht bij zowel het afvalscheidingsstation in Oudkarspel als in Heerhugowaard. Ook de recepties van De Binding in Zuid-Scharwoude en de Parelhof in Heerhugowaard zijn open voor al onze inwoners. De balies van Burgerzaken -voor bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijsaanvraag- zijn alleen open op afspraak, net als voorheen. Een afspraak maken kan op www.dijkenwaard.nl. Daar staat alle informatie over producten en diensten van de gemeente. Voor vragen over Wmo en Jeugd kan rechtstreeks gebeld worden naar het sociaal domein, dat hoeft niet meer via het algemene nummer, zo komt een zorgvraag sneller op de juiste plek terecht.

Sinds eind december kunnen inwoners tijdelijk minder gemeentezaken regelen vanwege de overzetting van systemen naar Dijk en Waard. Naar verwachting is het vanaf maandag 3 januari weer mogelijk om de meeste producten en diensten aan te vragen. Maar het verwerken van aangiftes en aanvragen uit december en de laatste koppelingen met de landelijke systemen zorgen mogelijk nog voor langere wachttijden aan de telefoon. Ook kan het zijn dat inwoners nog ergens tegenaan lopen bij bijvoorbeeld een digitale aanvraag.

Openingstijden en locaties vanaf maandag 3 januari

Bellen
Maandag t/m vrijdag: 8.30 tot 17.00 uur via 072 575 55 55

Receptie De Binding, Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude
Maandag t/m woensdag: 8.30 tot 17.00 uur
Donderdag: 8.30 tot 20.00 uur
Vrijdag: 8.30 tot 17.00 uur

Receptie Parelhof, Parelhof 1 in Heerhugowaard
Maandag t/m donderdag: 8.00 tot 17.00 uur
Vrijdag: 8.00 tot 20.00 uur

Afvalscheidingsstations (Berrie 8, Oudkarspel en Beukenlaan 25, Heerhugowaard)
Maandag t/m zaterdag: 8.00 tot 16.00 uur

Sociaal domein bellen
Maandag t/m vrijdag 9.00 tot 17.00 uur via 072 575 51 81

Andere contactmogelijkheden zijn te vinden op www.dijkenwaard.nl.