DIJK EN WAARD - Vanaf 1 december werkt gemeente Dijk en Waard met Fixi. Met Fixi kunnen inwoners eenvoudig en snel een melding maken over de openbare ruimte. Met dit meldsysteem kunnen inwoners meldingen doen over bijvoorbeeld afval op straat, een losse stoeptegel of een niet werkende lantaarnpaal.


Ziet u iets buiten dat niet in orde is? Zoals een kapotte lantaarnpaal, afval op straat of een volle afvalbak? Of ervaart u overlast, bijvoorbeeld door geluid of door fout geparkeerde auto's? Doe dan een melding, zodat de gemeente het kan herstellen of verbeteren.

"Wij vinden het als gemeente belangrijk dat meldingen en klachten over de openbare ruimte goed worden afgehandeld", vertelt wethouder Annette Groot. "Dat kan met Fixi: op een laagdrempelige manier melden en contact houden hierover met de gemeente. Hiermee zetten we een stap in de richting van een betere dienstverlening."

Hoe werkt Fixi?
Meldingen kunnen gedaan worden via de Fixi-app, www.dijkenwaard.nl/melding of direct via de website van Fixi op www.fixi.nl/dijkenwaard. Maar u kunt ook bellen met de gemeente via 072 575 5555. Op de website van Fixi ziet u een kaart van de gemeente waarop alle meldingen in de gemeente te zien zijn. Een melding doen kan zowel op de computer als via een smartphone. Naast het adres van de locatie en de omschrijving is het mogelijk om direct een foto te uploaden. Bij telefonische meldingen wordt de melding ingevoerd door medewerkers van de gemeente op de Fixi-website.

Blijf op de hoogte
U kunt anoniem melden, maar liever houdt de gemeente u op de hoogte van de voortgang van de melding. Laat dan uw e-mailadres achter (deze is alleen zichtbaar voor medewerkers van de gemeente die de meldingen afhandelen). Ook kunt u ervoor kiezen om een account aan te maken voor de Fixi-app, dan wordt het maken van een melding nog eenvoudiger en heeft u al uw meldingen en de voortgang hiervan bijeen in de app.

Download de Fixi-app
U kunt de Fixi-app downloaden op uw mobiel. Via de app kunt u de status van de melding in de gaten houden en reageren op een melding zodra de gemeente deze heeft afgehandeld. De Fixi-app is gratis beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Meer informatie
Alle meldingen staan op www.fixi.nl/dijkenwaard en meer informatie vindt u op www.dijkenwaard.nl/melding.