De komende tien jaar staat gemeente Dijk en Waard voor een ambitieus doel: het toevoegen van maar liefst 10.000 nieuwe woningen. In samenwerking met woningcorporaties en projectontwikkelaars zet de gemeente zich in om voor elke inwoner een passende en betaalbare woning te realiseren. Voor het maken van een Woonvisie voor de komende jaren, roept de gemeente alle jongeren tussen de 18 en 30 jaar op om hun stem te laten horen. Zij kunnen hiervoor een vragenlijst invullen op www.dijkenwaard.nl/wonen.

Woonvisie voor de toekomst
Jongeren in Dijk en Waard krijgen nu de kans om invloed uit te oefenen op de toekomst van wonen in de gemeente. Als onderdeel van de aanstaande Woonvisie, die het beleid voor de komende jaren zal bepalen, nodigt de gemeente hen uit om hun behoeften en wensen kenbaar te maken. Of je nu op zoek bent naar een eigen huis, een huurwoning of een koopwoning, een appartement of juist een huis met een tuin – jouw mening telt!

Participatie
De mening van oudere inwoners is bij de gemeente al bekend via een voorgaand participatietraject. Maar de gemeente wil er ook voor zorgen dat de toekomstige woningen aansluiten bij de behoeften van jongere inwoners. Daarom roept de gemeente juist nu alle jongeren tussen 18 en 30 jaar op om de vragenlijst in te vullen.

Versnelde bouw en leefomgeving
De gemeente begrijpt de urgente woningnood en zet zich waar mogelijk in voor versnelde bouwprojecten. Tegelijkertijd heeft de gemeente oog voor de kwaliteit van de nieuwe woningen en een prettige leefomgeving. Versnelde bouw en leefomgeving Via www.dijkenwaard.nl/wonen kunnen jongeren de vragenlijst tot en met 7 september invullen. Hun ideeën en visie zijn essentieel voor het vormgeven van de toekomstige woonomgeving in Dijk en Waard