HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard is bezorgd om vernielingen (met name in het weekend) en het betreden van het werkterrein door personen in de situatie rondom de werkzaamheden aan de Middenweg. Dat laat men vandaag weten via de eigen Facebookpagina.

Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe fietsstraat op de Middenweg-Zuid. Ondanks een afsluiting, zijn er fietsers en voetgangers die het werkterrein betreden. Dat is gevaarlijk en zorgt voor vertraging van de werkzaamheden.

Poorten die het terrein afsluiten worden geopend en hekken regelmatig opzij gezet. Soms worden poorten en hekken zelfs vernield, met name in het weekend. Bij het betreden van het werkterrein riskeert iemand een boete van 74 euro. Politie Heerhugowaard en Handhaving gaan hier komende tijd extra op controleren. Fietsen via een van de alternatieve routes is trouwens maar 3 tot 5 minuten langer.

Fietsers en voetgangers die zich niets aantrekken van de afsluiting zorgen voor gevaarlijke situaties en extra hinder. Een draaiende graafmachine zou bijvoorbeeld iemand kunnen raken die in de dode hoek beland. Zij hebben slecht zicht op de weg en verwachten hier ook helemaal geen ander verkeer. Daarnaast wordt er gewerkt in verontreinigde grond en dit ligt in hopen langs de weg. Het is gevaarlijk om hiermee in aanraking te komen.

Vandaar dat de Middenweg-Zuid volledig is afgesloten voor (doorgaand) verkeer ter hoogte van de rotonde bij de Reuzepandasingel en de Intratuin, ook na werktijden . Omwonenden kunnen hun woning uiteraard bereiken.