Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 5 en 12 november delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Een voorbeeld voor mensen die zelf aan de slag willen gaan met duurzaam bouwen en wonen. De gemeente Heerhugowaard doet mee aan de Duurzame Huizen Route  en wil inwoners aanmoedigen hun woning open te stellen.

Gemeente Heerhugowaard ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met de huiseigenaren steeds meer mensen te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. De Duurzame Huizen Route is bedoeld om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt. Uit de enquête van de Duurzame Huizen Route blijkt dat veel bezoekers aan de slag gaan. “Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken,” reageerde eerder al een bezoeker.

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Heerhugowaard. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om anderen op weg te helpen. Iedereen die ervaringen wil delen, kan zijn huis aanmelden viawww.duurzamehuizenroute.nl. Huiseigenaren die op 5 en 12 november hun woning openstellen maken kans op een weekend weg in een Duurzaam Chalet van VeluwsBospark in Putten.