HEERHUGOWAARD - De gemeente Heerhugowaard heeft overeenstemming bereikt met E-Fiber, investeerder in de aanleg van glasvezelnetwerken, over de aanleg van een glasvezelnetwerk in heel Heerhugowaard.

Dit houdt in dat in de eerste helft van 2018 begonnen wordt met graven en ruim 24.000 adressen worden voorzien van een aansluiting. Voor het zover is moet wel 35% van de Heerhugowaardse huishoudens interesse tonen in een glasvezelaansluiting. Dit is nodig om kostendekkend te kunnen werken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief via e-fiber.nl. Definitief inschrijven kan begin 2018 middels dezelfde weg.

Buitengebied ook glasvezel

Met glasvezel is het mogelijk om grote hoeveelheden data te versturen. Hierdoor is een betrouwbare en stabiele en supersnelle internetverbinding gegarandeerd. E-Fiber kiest ervoor om ook de adressen in de buitengebieden kosteloos van een aansluiting te voorzien.

Toekomstbestendig

Wethouder Monique Stam is enthousiast over de overeenkomst. “Snel en betrouwbaar internet is nu, maar zeker ook in de toekomst onmisbaar voor inwoners, scholen en bedrijven. Het is een belangrijke onderscheidende factor in ons woon- en vestigingsklimaat. We zijn daarom enorm blij dat E-Fiber ervoor gaat om glasvezel in Heerhugowaard te realiseren.”

Informatieavonden

E-Fiber organiseert de komende tijd verschillende informatieavonden. Hier worden inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden geïnformeerd over de mogelijkheden en kunnen vragen worden gesteld. Zodra de data, tijden en locaties bekend zijn, wordt hierover gecommuniceerd door E-Fiber en de gemeente.

Aanbod voor glasvezel

In Heerhugowaard werkt E-Fiber samen met de providers TriNed en Tweak. Deze partijen bieden voor respectievelijk € 56,00 en € 55,95 een alles-in-een pakket met 500 of 1.000 Mbit internet, een breed aanbod televisiezenders en voordelig bellen. Vanaf € 35,00 (Tweak) of € 42,50 (TriNed) is het mogelijk om internet via glasvezel te bestellen. Na het eerste jaar volgen meer providers met hun aanbod op het glasvezelnetwerk. E-fiber is in de regio verder actief in de gemeenten Koggenland en Schagen.