HEERHUGOWAARD - De gemeenteraad van Heerhugowaard is deze week akkoord gegaan met een investering van 1,1 miljoen in de verbetering van diverse sportaccommodaties. Een groot deel van dit budget komt terecht bij de voetbalclubs KSV en WMC, honkbalvereniging The Herons en de Heerhugowaardse Mixed Hockey Club.


Zo zal KSV in de toekomst eindelijk kunnen beschikken over het gewenste kunstgrasveld. De Kruizer sportvereniging is qua ledenaantal behoorlijk gegroeid en heeft met de huidige staat van de velden regelmatig te maken met afgelastingen waardoor leden niet zo vaak kunnen trainen en spelen als ze zouden willen. Bij WMC zal er een nieuw trainingsveld aangelegd worden.

Bij honk- en softbalclub The Herons wordt er geïnvesteerd in een nieuwe veldverlichting en een zogenaamd "outfieldhek". The Herons heeft de ambitie om met meerdere tams landelijk te gaan spelen, en wil daarom voorwaarden creëren waardoor talentvolle spelers niet zo snel overstappen naar de concurrentie.

Bij hockeyclub MHC zullen twee huidige velden spoedig vervangen worden door twee nieuwe kunstgrasvelden.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezing werden er ook twee moties aangenomen waarin werd gevraagd om met een langetermijnvisie te komen voor sport en bewegen in de nieuwe fusiegemeente Dijk en Waard. Tevens zal onderzocht worden of het aantal sporthallen/gymzalen in de gemeente nog volstaat.