HEERHUGOWAARD - De gemeente heeft vandaag, woensdag 25 maart, een speciale website gelanceerd: www.heerhugowaard.nl/coronaplein/. De gemeente heeft de site opgezet als een soort online ontmoetingsplek en inwoners uitnodigt om met ideeën en initiatieven te komen.


'De coronacrisis heeft een enorme impact op onze manier van leven en we hopen dat we op deze manier mensen met elkaar kunnen verbinden', aldus burgemeester Bert Blase. 'Actiegericht en "hands-on" willen wij een online ontmoetingsplek creëren waar we elkaar de informatie bieden en de uitwisseling opzoeken met elkaar.'

Inwoners van jong tot oud en ondernemers kunnen op het Coronaplein informatie vinden, zowel lokaal als landelijk, over de maatregelen in verband met het coronavirus. Men verwijst hierbij naar lokale, regionale en landelijke bronnen, maar tevens wordt de informatie gedeeld die de Gemeente Heerhugowaard zelf aan maatregelen neemt.

Ook zal er veel aandacht zijn voor lokale hulpinitiatieven. De website is nog volop in ontwikkeling en wordt de komende periode alleen maar meer bijgewerkt met ideeën en initiatieven van Heerhugowaarders en informatie van de gemeente.