LANGEDIJK - Op woensdag 29 maart zijn de samenwerkende gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Uitgeest officieel gestart met het digitale ‘co-creatieplatform’ Tjekkin. Op Tjekkin werken professionals, jongeren, ouders, cliëntenraadsleden en ambtenaren samen om de jeugdhulp in de regio te verbeteren. 

In de regio Alkmaar hebben de zeven gemeentes de krachten gebundeld om de jeugdhulp beter te maken. Niet alleen met elkaar, maar met iedereen die de jeugdhulp kent. Het idee hierachter is dat de gemeenten beter beleid kunnen maken als zij daarbij de vakkennis van professionals, de praktijkervaringen van jongeren en ouders en de ideeën van cliëntenraadsleden betrekken. Met Tjekkin heeft de regio Alkmaar nu een online plek waar al deze

groepen samen kunnen werken. Zo kunnen jongeren (en hun ouders) vertellen wat zij in de praktijk meemaken, hun ideeën lanceren of een meedenkgroep opzetten om hun idee daadwerkelijk te realiseren. De ambtenaren van de gemeenten kunnen hiervan leren en vervolgens hun beleid hierop aanpassen.

Voor meer informatie: www.tjekkin.nl.