HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard gaan in samenwerking met De Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een slim desinfectiesysteem inzetten om hun lokale horeca veilig en verantwoord te heropenen. Het betreft de PixioDispenser, een desinfectiestation met interactief touchscreen dat gratis aan horecazaken in de omgeving wordt verschaft.

Op verzoek van de KHN Langedijk en Heerhugowaard hebben de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard geld vrijgemaakt uit het corona-noodfonds om het initiatief te ondersteunen. KHN Langedijk en Heerhugowaard zijn daarbij een partnership aangegaan met het bedrijf Pixio om te zorgen dat diverse horecagelegenheden straks van hun PixioDispenser gebruik kunnen maken.

Met de versoepeling van de coronamaatregelen per 28 april 2021 maken de horecagelegenheden in de regio Langedijk en Heerhugowaard zich klaar voor een heropening. Daarbij moet de PixioDispenser een belangrijke rol gaan spelen in het waarborgen van de hygiëne en veiligheid. “Nu we eindelijk onze deuren weer mogen openen, vinden we het belangrijk dat we onze klanten een veilig kunnen gevoel geven,” stelt Rik Jonk, eigenaar van het Babylon Hotel. “En de PixioDispenser is daarbij van toegevoegde waarde.”

De PixioDispenser
Het door Pixio ontwikkelde desinfectiestation is speciaal ontworpen om de veiligheid en hygiëne van klanten en bezoekers te vergroten. Het apparaat is voorzien van een contactloos desinfectiesysteem en een interactief touchscreen. Het scherm zal in eerste instantie worden ingezet om de veiligheidsvoorschriften te communiceren met klanten.

Om bezoekers te registreren krijgt iedere PixioDispenser een gepersonaliseerde QR-code voor de desbetreffende horecagelegenheid. Daarmee kunnen gasten en klanten zichzelf inchecken. Via de software wordt vervolgens automatisch bijgehouden hoeveel klanten er precies aanwezig zijn.

“Met de PixioDispenser kunnen horecagelegenheden op eenvoudiger wijze de voorzorgsmaatregelen naleven,” vertelt Rik de Vries, commercieel manager van Pixio. “Daarnaast biedt de dispenser tal van mogelijkheden op marketing- en communicatiegebied. Zo kun je het scherm — naast het tonen van veiligheidsinstructies — bijvoorbeeld gebruiken om speciale aanbiedingen te communiceren. Maar ook zodra de maximumcapaciteit is behaald, kunnen bezoekers op de informatiezuil zien waar er in de buurt er nog wel voldoende plek is.”

Heropening: veiligheid het allerbelangrijkst
Met de heropening van de horeca vinden de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard en KHN het extra belangrijk dat de veiligheidsmaatregelen in de regio goed worden nageleefd: “Ondanks dat de maatregelen worden versoepeld, zijn wij ons zeer bewust dat de de gevaren van COVID-19 nog niet zijn geweken,” aldus Ramesh Jongens, regiomanager van KHN Langedijk en Heerhugowaard. “Met PixioDispenser hopen wij de risico’s van het virus verder te kunnen minimaliseren.”

In totaal zullen 41 horecagelegenheden in de regio Langedijk en Heerhugowaard worden voorzien van een PixioDispenser. Andere horecaondernemers uit de regio Langedijk en Heerhugowaard die zijn aangesloten bij de KHN kunnen tot en met 30 juni in aanmerking komen voor het slimme desinfectiestation. Zij kunnen hun aanvraag indienen via r.jongens@khn.nl