HEERHUGOWAARD - Op donderdagavond 13 april a.s. staat op het Berckheideplein, middenin de Schilderswijk, een grote witte tent. Er is hete koffie en warme soep en er zijn een heleboel gemeenteraadsleden die graag naar u willen luisteren. Mensen uit de wijk zijn daarom van harte uitgenodigd om te komen praten over hoe het is om te wonen, werken, leven en ondernemen in de Schilderswijk. Wat gaat er goed, wat kan er beter, en waar wilt u samen met de gemeente aan werken? De raadsleden staan van 18.00 tot 20.00 voor u klaar.

Wat is de Raad on Tour?

Tijdens deze Raad on Tour gaat de gemeenteraad op locatie om naar wijkbewoners en -ondernemers te luisteren. Op een centraal plein in de wijk zet de gemeenteraad een grote tent neer. Alle bewoners en gebruikers van de wijk worden uitgenodigd om de raad te vertellen over hoe het gaat met de buurt en hoe het is om in deze wijk te wonen of te werken.

Waarom

De gemeenteraad vindt het belangrijk om te verbinden: om dichtbij de inwoners te staan en te weten wat er speelt in de straat of in de buurt. Alleen zo kunnen zij feeling houden met de wijk en goede ondersteuning bieden aan initiatieven die in de wijken worden ontplooid. Zo geeft de gemeenteraad vorm aan democratische verfrissing: de raad is continu op zoek naar andere manieren om te weten wat er speelt en daar waar mogelijk mensen te activeren om hun buurt, of straat samen vorm te geven.