HEERHUGOWAARD - Vanaf 27 augustus kunnen alle jongeren uit Heerhugowaard tussen de 14 en 29 jaar hun mening geven over hun eigen gemeente via een zelfgemaakte vlog. De vlogs zijn onderdeel van een online wedstrijd genaamd het Vlogfestival, een initiatief van de gemeenteraad van Heerhugowaard.

Het Vlogfestival is een online wedstrijd waarbij jongeren uit de gemeente Heerhugowaard worden uitgedaagd om zelf een vlog te maken over wat zij belangrijk vinden in hun gemeente. De organisatie is in handen van de gemeenteraad van Heerhugowaard. Zij heeft deze wedstrijd in het leven geroepen met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Op deze manier wil de gemeente alvast de verschillende thema’s in kaart te brengen die leven onder de jonge inwoners zodat er adequaat en actief geluisterd kan worden naar hun ideeën.

Jij bent Heerhugowaard!

Met deze pay-off laat de gemeenteraad weten dat jongeren zelf de mogelijkheid hebben om iets voor hun gemeente te doen. Tot 12 november kunnen de jonge inwoners via een zelfgemaakt filmpje op hun eigen manier vertellen wat zij belangrijk vinden, waar hun behoefte ligt, welke goede ideeën zij hebben voor hun gemeente of wat ze juist graag anders zouden willen zien in hun buurt. Denkbare thema’s zijn: uitgaan en horeca, wonen en ruimtelijke ordening, groenvoorziening, natuur en milieu, onderwijs, werkgelegenheid, criminaliteit en veiligheid, infrastructuur, verkeer of openbaar vervoer, kunst en cultuur, sport en recreatie, jeugdbeleid, maar jongeren zijn geheel vrij om zelf een onderwerp te kiezen.

Van kick-off tot finale

Op 27 augustus trapt het Vlogfestival feestelijk af op het Mixtream festival in Heerhugowaard. Vanaf dan is het mogelijk voor jongeren tussen 14 en 29 jaar om hun vlog te delen op de website www.vlogfestival.nl. Deelnemers worden aangemoedigd zoveel mogelijk online stemmen te verzamelen op de website en hun filmpje via sociale media als Facebook te delen en maken daarmee kans op gave prijzen. De filmpjes zullen worden beoordeeld door een professionele jury en alle deelnemers worden feestelijk ontvangen tijdens de spannende finale op 26 november in het jongerencentrum Kompleks in Heerhugowaard.

‘We verheugen ons nu al op de inzendingen!’, aldus burgemeester Bert Blase. ‘Tijdens de finale mag ik de winnende vlog bekendmaken en daarmee de jongeren burgemeester van Heerhugowaard benoemen’. Voor de winnende vlog stelt de gemeenteraad een mooi bedrag beschikbaar om het voorstel uit de vlog daadwerkelijk te gaan uitvoeren of het geadresseerde probleem aan te pakken.