HEERHUGOWAARD - De heer Robbert Eldering krijgt dinsdag 12 juli om 15.30 uur een Gouden Reiger uitgereikt door burgemeester Peter Rehwinkel. De heer Eldering ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de Cliënten Advies Raad (CAR) van Heerhugowaard. De uitreiking vindt plaats tijdens zijn afscheid van de CAR.


Robbert Eldering is zeventien jaar actief geweest in de Cliënten Advies Raad Heerhugowaard. Hij heeft zich daarnaast ingezet als belangenbehartiger van mensen met een beperking bij diverse maatschappelijke organisaties en in diverse functies. Hij is ervaringsdeskundige (o.a. slechtziend), zijn inbreng is daarom zeer waardevol geweest. Door zijn bijdrage aan verschillende organisaties om voorzieningen voor mensen met een beperking toegankelijker te maken, heeft hij een grote groep mensen bereikt. Hij heeft zijn functie op bijzondere wijze ingevuld. Met het toekennen van deze onderscheiding spreekt het college van burgemeester en wethouders, namens de gemeente, waardering uit voor de heer Eldering en bedankt hem voor zijn inzet voor de Heerhugowaardse samenleving.


De Cliënten Advies Raad (CAR) behartigt de belangen van inwoners van gemeente Dijk en Waard, ten aanzien van beleid op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet.