HEERHUGOWAARD - Loco-burgemeester John Does reikte woensdag 2 november een Gouden Reiger uit aan de heer Roel Appers. De heer Appers ontvangt deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als organisator van de Sinterklaasintocht in Heerhugowaard. Daarnaast is hij ook actief (geweest) als vrijwilliger bij SVW '27 en bij activiteiten in de Molenwijk. Hij is tevens oud-gemeenteraadslid en actief voor de politieke partij DOP (voormalig HOP).


Roel Appers was sinds 1996 de initiator en organiserende kracht achter de intocht van Sint-Nicolaas in Heerhugowaard. De aankomst, op het balkon bij de burgemeester, met grote groepen kinderen beneden op het plein is een ware traditie geworden in Heerhugowaard. Hij heeft het afgelopen jaar afscheid genomen van de Stichting Intocht Sint-Nicolaas Heerhugowaard.

Met het toekennen van deze onderscheiding spreekt het college van burgemeester en wethouders, namens de gemeente, waardering uit voor de heer Appers en bedankt hem voor zijn belangeloze inzet voor de Heerhugowaardse samenleving. Eerder ontving de heer Appers al een Koninklijke onderscheiding (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) voor zijn inzet voor de Sinterklaasintocht.